Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Gyenge, átmeneti megoldást nyújtanak

Sokszor találkozunk szupermarketekben, drogériákban, benzinkutakon vagy akár webshopokban „+” dioptriás, konvex lencsés, kész olvasószemüvegekkel (sajnos az utóbbi időben „–”-os, konkáv szemüvegekkel is). Akár az is előfordulhat, hogy optikákban is kapható kész szemüveg, mely megkérdőjelezi a kereskedő szaktudását.

Ritkán (pl. abban az esetben, ha elértük azt a kort, amikor a távolra és a közelre látás között dioptriakülönbség jelentkezik), de megesik, hogy indokoltan választhatjuk ezt a megoldást az olvasás megkönnyítésére, ha hirtelen, átmenetileg segítségre van szükségünk a látásban. Ilyen alkalom lehet egy utazás, amikor otthon felejtjük az olvasószemüvegünket, vagy eltört a szemüvegkeretünk, és új szemüvegünk elkészüléséig valamilyen eszközzel elő kell segítenünk éleslátásunkat.

Ezek a szemüvegek nem állandó használatra készülnek. A szemüvegkeretek rendkívül alacsony minőségűek, a szemüveglencsék tömeggyártásúak, nem jellemzi őket az optikai tisztaság.

Az, hogy azonos dioptria jellemzi mindkét szemünket, ritkább, mint gondolnánk, ezért az azonos értékű lencsékkel féloldalasan alul- vagy túl vagyunk korrigálva.

A titok a pontosság

Szemünk érzékeny optikai rendszer, amely pontos mérése rendkívül fontos. A meghatározott dioptria alapján rendelt szemüveglencsékkel látunk tisztán, és mentesítjük szemünket attól a terheléstől, amely nap mint nap éri.

A Medicover komplex látásvizsgálata során precíziós eszközökkel dolgozunk. A ZEISS professzionális iProfiler készülékével objektív mérési adatokat kapunk, amelyeket optometristáink elemeznek, majd szubjektív látásvizsgálattal, a ZEISS VISUPHOR segítségével meghatározzák a szükséges korrekciót.

Medicover Optikáinkban a kiválasztott, kiemelkedő minőségű szemüvegkereteinket úgy paraméterezzük, hogy figyelembe vesszük a szem, az arc és a keret egyedi méreteit (például a keret dőlésszögét, íveltségét, szemtől való távolságát és a pupillatávolságot). A ZEISS iTerminal2 centráló berendezéssel meghatározzuk a szemüveglencse kitekintési pontját. Ez az a pontos zóna a szemüveglencsén, ami a pupillánk területe elé esik: ide kerül a szemüveglencse optikai középpontja.

Szemüveglencséink lehetnek egyfókuszúak: távoli, olvasó vagy speciális távolságra megfelelő dioptriájúak, vagy többfókuszúak: progresszív, munkaprogresszív vagy bifokálisak. Többféle variációban kialakíthatóak, mint a kész szemüvegek, valamint minden esetben egyediek és személyre szabottak.

Érdekli a termék?

Adja meg adatait, hogy kollégáink felvehessék Önnel a kapcsolatot, majd a kiválasztott kerettel elkészülhessen szemüvege!

close-link