Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Medicover Optika

FashionMiért ne vásároljunk drogériában szemüveget?
Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Gyenge, átmeneti megoldást nyújtanak

Sokszor találkozunk szupermarketekben, drogériákban, benzinkutakon vagy akár webshopokban „+” dioptriás, konvex lencsés, kész olvasószemüvegekkel (sajnos az utóbbi időben „–”-os, konkáv szemüvegekkel is). Akár az is előfordulhat, hogy optikákban is kapható kész szemüveg, mely megkérdőjelezi a kereskedő szaktudását.

Ritkán (pl. abban az esetben, ha elértük azt a kort, amikor a távolra és a közelre látás között dioptriakülönbség jelentkezik), de megesik, hogy indokoltan választhatjuk ezt a megoldást az olvasás megkönnyítésére, ha hirtelen, átmenetileg segítségre van szükségünk a látásban. Ilyen alkalom lehet egy utazás, amikor otthon felejtjük az olvasószemüvegünket, vagy eltört a szemüvegkeretünk, és új szemüvegünk elkészüléséig valamilyen eszközzel elő kell segítenünk éleslátásunkat.

Ezek a szemüvegek nem állandó használatra készülnek. A szemüvegkeretek rendkívül alacsony minőségűek, a szemüveglencsék tömeggyártásúak, nem jellemzi őket az optikai tisztaság.

Az, hogy azonos dioptria jellemzi mindkét szemünket, ritkább, mint gondolnánk, ezért az azonos értékű lencsékkel féloldalasan alul- vagy túl vagyunk korrigálva.

A titok a pontosság

Szemünk érzékeny optikai rendszer, amely pontos mérése rendkívül fontos. A meghatározott dioptria alapján rendelt szemüveglencsékkel látunk tisztán, és mentesítjük szemünket attól a terheléstől, amely nap mint nap éri.

A Medicover komplex látásvizsgálata során precíziós eszközökkel dolgozunk. A ZEISS professzionális iProfiler készülékével objektív mérési adatokat kapunk, amelyeket optometristáink elemeznek, majd szubjektív látásvizsgálattal, a ZEISS VISUPHOR segítségével meghatározzák a szükséges korrekciót.

Medicover Optikáinkban a kiválasztott, kiemelkedő minőségű szemüvegkereteinket úgy paraméterezzük, hogy figyelembe vesszük a szem, az arc és a keret egyedi méreteit (például a keret dőlésszögét, íveltségét, szemtől való távolságát és a pupillatávolságot). A ZEISS iTerminal2 centráló berendezéssel meghatározzuk a szemüveglencse kitekintési pontját. Ez az a pontos zóna a szemüveglencsén, ami a pupillánk területe elé esik: ide kerül a szemüveglencse optikai középpontja.

Szemüveglencséink lehetnek egyfókuszúak: távoli, olvasó vagy speciális távolságra megfelelő dioptriájúak, vagy többfókuszúak: progresszív, munkaprogresszív vagy bifokálisak. Többféle variációban kialakíthatóak, mint a kész szemüvegek, valamint minden esetben egyediek és személyre szabottak.

You can never take too much care over the choice of your sunglasses and jewlery.