Blogbejegyzések

Meg lehet szokni a multifokális szemüveget?

Meg lehet szokni a multifokális szemüveget?

Vásárlóink szemüvegrendelése során sűrűn találkozunk a kérdéssel, hogy mi a multifokális és a progresszív lencse közötti különbség. Most eláruljuk: semmi! A két kifejezés ugyanazt, azaz a különböző távolságokra éleslátást biztosító szemüveglencsét takarja. A multifokális kifejezés a megszámlálhatatlan fókuszra utal, a progresszív pedig a folyamatosan növekvő dioptriákra.

»
Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Miért ne vásároljunk drogériában szemüveget?

Szemünk érzékeny optikai rendszer, amely pontos mérése rendkívül fontos. A meghatározott dioptria alapján rendelt szemüveglencsékkel látunk tisztán, és mentesítjük szemünket attól a terheléstől, amely nap mint nap éri.

»
Hogyan tisztítsuk szemüvegünket

Hogyan tisztítsuk szemüvegünket?

Akár folyamatos, akár időszakos használatra van szükség, szemüvegünk számos külső környezeti hatásnak van kitéve. Testünkön viseljük, ahol a bőrünkről szennyeződés éri, így óvatos használat mellett is naponta többször tapasztalhatjuk, hogy a szemüveglencsék bezsírosodnak.

»
A kontaktlencse-használat aranyszabályai

A kontaktlencse-használat aranyszabályai

A lágy kontaktlencse viselése az elmúlt évtizedekben egyre gyakoribb azok körében, akik szemüveg nélkül szeretnék elérni az éleslátás élményét. A lencsék viselésének megvannak a szabályai, amiket, ha figyelmen kívül hagyunk, kockáztatjuk szemünk épségét. A kontaktlencse alatti szövet érzékeny, sérülékeny vigyáznunk kell rá. Emlékezzünk csak, ha a szemünkbe kerül valami, (pl. porszem, szempilla, stb.) milyen kellemetlen, fájdalmas érzést okoz. Lássuk az elhagyhatatlan szabályokat!

»
szemüveg története

Szemüveg: Gyógyászati segédeszköz vagy divatcikk?

Napjainkban hatalmas választék áll rendelkezésünkre mind szemüvegkeretekből, mind pedig szemüveglencsékből, ám az ide vezető út hosszú évszázadokat ölel föl. A szemüvegtrendek folyamatosan változnak, miközben felmerül a kérdés: vajon gyógyászati segédeszköz vagy divatcikk a szemüveg?

»

Érdekli a termék?

Adja meg adatait, hogy kollégáink felvehessék Önnel a kapcsolatot, majd a kiválasztott kerettel elkészülhessen szemüvege!

close-link