Szaruhártyatérkép minden látásvizsgálat során

Tudta, hogy látásvizsgálatunk során szaruhártyatérkép is készül?

A szemünk egy összetett optikai rendszer, melyben a fény a szaruhártyánk legkülső pontjától a retina síkjáig különböző sűrűségű és vastagságú átlátszó közegeken halad át. A külvilágból érkező fénysugarak szempontjából a szaruhártya (cornea) formája, felszíne a legmeghatározóbb. A Medicover Optikában minden 8 lépéses ZEISS látásvizsgálat során szaruhártyatérképet készítünk, így vizsgáljuk ezt az átlátszó, érmentes szövetet, ami óraüvegszerűen illeszkedik a szemfehérjét adó ínhártyába (sclera).

A szaruhártya feltérképezése

A ZEISS i.profiler készülékünk használata során numerikus mutatókkal kalkulálunk. A paramétereket 3420 mérőpont adataiból kapjuk, ahol egy színskála segítségével, akárcsak egy térképen, bemutathatjuk a törőerőt egyedileg, minden páciens számára.

A szem felépítése
A szem felépítése

A méréshez nincs szükség érintésre, érzéstelenítésre, pupillatágításra: a gép automatikusan végzi el a vizsgálatot. Eredményeképpen megkapjuk többek között a szaruhártya átlagos dioptriáját és görbületi értékét, amire a dioptria megállapításakor és a kontaktlencse illesztésénél is szükség van.

A szaruhártyatérképen laikusok számára is látványosan bemutatható a szemfelszín formája, akár egyszerűbb, akár bonyolultabb dioptriára van szükség. Ritka esetekben az is megjeleníthető, ha nem lehet jó eredménnyel korrigálni a fénytörési hibát, ugyanis egy korábbi szaruhártyabetegség, -sérülés, -hegesedés vagy műtét után nem kapunk szabályos felszínt.

Professzionális látásvizsgálat a Medicover Optikákban

Napjainkban nem kell megelégednünk a hagyományos látásvizsgálatokkal: olyan professzionális eszközök állnak rendelkezésre, melyek lehetőséget adnak századpontosságú adatok kezelésére és felhasználására is, ezzel a vizuális érzékelésünket maximálisan kiszolgálják és tehermentesítik.

Medicover Optikáinkba érkező vásárlóinknak igény szerint elvégezzük 8 lépéses ZEISS látásvizsgálatunkat, melyről részletesen itt olvashat.

Szaruhártyatérkép
Szaruhártyatérkép
Szaruhártyatérkép
Szaruhártyatérkép

Érdekli a termék?

Adja meg adatait, hogy kollégáink felvehessék Önnel a kapcsolatot, majd a kiválasztott kerettel elkészülhessen szemüvege!

close-link